APPLE musí odškodniť milióny používateľov iPhonu 12

11.10.2023 Zdroj: change.org Petície

Text petície preložený z angličtiny

Mimovládna organizácia Phonegate Alert a početné medzinárodné organizácie zmobilizované spolu s ňou žiadajú národné a európske orgány, aby stiahli všetky telefóny iPhone 12 5G (model A2403) predávané v Európe a aby súčasných vlastníkov kompenzovala spoločnosť Apple.

Viac ako tri roky boli majitelia iPhonu  12 5G (model A2403) spoločnosťou APPLE  vedome klamaní o ich skutočných úrovniach vystavenia a o možných zdravotných rizikách, ktoré vznikli, keď bol mobilný telefón napríklad vložený do vrecka nohavíc.

V septembri 2023  Národná frekvenčná agentúra (ANFR)  zverejnila testy, ktoré vykonala v roku 2021 a preukázala, že  iPhone 12 5G spoločnosti APPLE  prekročil autorizovaný limit „člena“ špecifickej miery absorpcie (SAR) o viac ako 40 % ( 5,74 W/kg namiesto 4 W/kg). 

Následne  Francúzsko  požiadalo o dočasný zákaz a poskytlo  spoločnosti APPLE  15 dní na vykonanie aktualizácie softvéru s cieľom vyriešiť tento nesúlad s platnými európskymi pravidlami pod hrozbou, že bude musieť navyše stiahnuť všetky tieto telefóny iPhone 12 .

Po tom, čo spoločnosť APPLE spočiatku rázne namietala proti prekročeniu predpisov, ktoré zaznamenal ANFR , ich de facto uznala súhlasom s vytvorením veľmi minimalistickej aktualizácie softvéru, ktorá zníži SAR na 3,94 W/kg pri limite 4 W/kg.  

Táto aktualizácia, ktorá sa má uskutočniť vo Francúzsku  10. októbra , bude mať za následok obmedzenie počiatočných technických charakteristík, čím sa vytvoria podmienky pre ekvivalent nariadenej technickej degradácie.

Týmto konaním spoločnosť APPLE so súhlasom francúzskych úradov udeľuje majiteľom iPhonu 12 dvojnásobný trest. Zistili, že si buď musia kúpiť ďalší mobilný telefón, alebo si ponechajú menej efektívny iPhone 12 z hľadiska konektivity.

APPLE musí odškodniť milióny používateľov iPhonu 12

Žiadame preto spravodlivú náhradu vzniknutej škody, pričom si zákazník vyberie:

  • Bezplatná výmena spoločnosťou APPLE za novší model, ktorý vyhovuje súčasným štandardom
  • Alebo ekvivalentná finančná kompenzácia pre vlastníkov, ktorí nemajú záujem o bezplatnú výmenu.

Podpísaním tejto petície prinútite gigant Apple, aby sa zodpovedal za svoje vážne zlyhania v oblasti bezpečnosti a zdravia.

 

Ďalšie informácie tu:

https://www.elektrosmogazdravie.sk/apple-musi-stiahnut-svoj-iphone-12-z-celeho-europskeho-trhu/

Podpísať petíciu tu:

https://www.change.org/p/apple-must-indemnify-millions-of-iphone-12-users

 

 

Zdroj: change.org



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie