Historická výhra! Súdna výhra o bezpečnostných pokynoch pre 5G a bezdrôtové pripojenie

14.08.2021 Zdroj: childrenshealthdefense.org 5G sieť

Americký odvolací súd rozhodol, že Federálna komunikačná komisia neposkytla odôvodnené vysvetlenie pre svoje rozhodnutie, že jej súčasné usmernenia dostatočne chránia pred škodlivými účinkami vystavenia rádiofrekvenčnému žiareniu.

Detská obrana zdravia (CHD) dnes vyhrala svoj historický prípad proti Federálnej komunikačnej komisii (FCC), ktorý spochybňuje rozhodnutie agentúry neaktualizovať svoje smernice o zdraví a bezpečnosti z roku 1996 týkajúce sa bezdrôtových technológií vrátane 5G.

Americký odvolací súd pre obvod DC zverejnil svoje rozhodnutie 13. augusta. Súd rozhodol, že FCC nezohľadnil dôkazy o rakovine, ktoré sa týkajú nepriaznivých účinkov bezdrôtovej technológie na zdravie, keď rozhodol, že jeho smernice z roku 1996 o rádiofrekvenčných emisiách chránia zdravie verejnosti.

Rozsudok súdu uvádza:

"Prípad bude postúpený komisii, aby poskytla odôvodnené vysvetlenie k jej záveru, že jej usmernenia dostatočne chránia pred škodlivými účinkami vystavenia rádiofrekvenčnému žiareniu ..."

Predseda CHD a prokurátor prípadu Robert F Kennedy mladší povedal:

"Rozhodnutie súdu odhaľuje FCC a FDA ako agentúry v zajatí, ktoré sa vzdali povinnosti chrániť verejné zdravie v prospech cieľavedomej križiackej výpravy s cieľom zvýšiť zisky telekomunikačného priemyslu."

Prípad CHD bol zlúčený s ďalším podobným prípadom, ktorý podala spoločnosť Environmental Health Trust. Organizácie k prípadu podali spoločné vyhlásenie.

Hlavný zástupca CHD pre prípad Scott McCollough, zástupca pre telekomunikácie a správne právo, ktorý zastupoval navrhovateľov na pojednávaní , uviedol:

"Je to historické víťazstvo." FCC bude musieť znovu otvoriť konanie a po prvý raz zmysluplne a zodpovedne konfrontovať obrovské množstvo vedeckých a lekárskych dôkazov, ktoré ukazujú, že súčasné usmernenia dostatočne nechránia zdravie a životné prostredie.

Rozhodnutie súdu naďalej hovorí:

 "... FCC úplne neuznala, nieto ešte reagovala na komentáre týkajúce sa vplyvu RF žiarenia na životné prostredie ... Záznam obsahuje vecné dôkazy o potenciálnych škodách na životnom prostredí."

Predkladatelia petície v prípade podali 11 000 strán dôkazov o poškodení 5G a bezdrôtovou technológiou, ktoré FCC ignorovala, vrátane dôkazov o už existujúcej rozsiahlej chorobe.

Advokátka Dafna Tachover, riaditeľka CHD 5G and Wireless Harms Project, ktorá prípad CHD iniciovala a viedla, uviedla:

"FCC bude konečne musieť uznať obrovské utrpenie miliónov ľudí, ktorým už ublížilo bezprecedentné zlyhanie FCC a FDA v ochrane verejného zdravia." Konečne je pravda vonku. Dúfam, že po tomto rozhodnutí FCC urobí správnu vec a zastaví akékoľvek ďalšie nasadenie 5G. “

Rozhodnutie súdu bolo rozhodnutím senátu dva proti jednému. Sudca Robert Wilkins napísal väčšinový názor. Pripojila sa k nemu sudkyňa Patricia Millettová a sudkyňa Karen Hendersonová, ktorá predsedala senátu, vydala nesúhlas.

Prezidentka CHD Mary Hollandová povedala:

"Rozhodnutie odvolacieho súdu USA vo veci CHD proti FCC opätovne potvrdzuje moju vieru v súdnictvo." V týchto chaotických dňoch môžu súdy stále držať nádej na triezvo zmýšľajúce rozhodnutia v súlade s právnym štátom. Netrpezlivo očakávam postup FCC v súlade s rozhodnutím súdu. “

Tento historický prípad bol podaný CHD na 2. februára, 2020. Prípad napadol  rozhodnutie agentúry nepreskúmať svoje 25-ročné pokyny ohľadom rádiofrekvenčného (RF) žiarenia, ktoré regulujú žiarenie emitované bezdrôtovými technologickými zariadeniami (napríklad bunky, telefóny a iPady) a infraštruktúrou (mobilné veže, Wi-Fi a inteligentné merače). Agentúra tiež nevydala biologické a na dôkazoch založené usmernenia, ktoré primerane chránia verejné zdravie.

V roku 1996 FCC prijal usmernenia, ktoré chránia spotrebiteľa iba pred nepriaznivými účinkami, ktoré sa vyskytujú pri úrovniach žiarenia, ktoré spôsobujú tepelné efekty (zmena teploty v tkanive), pričom ignoruje podstatné dôkazy o hlbokých škodách spôsobených pulzným a modulovaným vysokofrekvenčným žiarením na netepelných úrovniach. FCC napriek tomu, že napriek jasným vedeckým dôkazom o poškodení a rastúcom počte chorôb súvisiacich s rádiofrekvenčným žiarením nekontroloval svoje staré pokyny.

V roku 2012 Kongresový úrad vlády pre zodpovednosť zverejnil správu, v ktorej odporúča, aby FCC prehodnotilo svoje usmernenia. Výsledkom je, že v roku 2013 FCC zverejnil prieskum s cieľom rozhodnúť, či by sa mali pokyny preskúmať. Otvorilo to priečinok 13-84 pre verejnosť, aby mohol podávať pripomienky.

Tisíce pripomienok a vedeckých dôkazov vedcov, lekárskych organizácií a lekárov, ako aj stovky pripomienok ľudí, ktorí ochoreli na toto žiarenie, boli predložené na podporu nových pravidiel. Dňa 4. decembra 2019 však FCC uzavrel dokument a zverejnil svoje rozhodnutie , v ktorom potvrdil primeranosť svojich usmernení bez riadneho posúdenia pripomienok alebo dôkazov.

Žaloba, nazývaná Petícia za preskúmanie , tvrdí, že rozhodnutie agentúry je svojvoľné, rozmarné, nie podložené dôkazmi, zneužitím diskrečnej právomoci a v rozpore so zákonom o správnych postupoch (APA).

K žalobe CHD sa pripojilo deväť individuálnych predkladateľov petície. Medzi predkladateľov petície patrí profesor David Carpenter, svetoznámy vedec a odborník na verejné zdravie, ktorý je spoluautorom správy o bioiniciatíve , najkomplexnejšieho prehľadu vedy o účinkoch RF; lekári, ktorí na svojich klinikách vidia choroby spôsobené bezdrôtovým žiarením; a matku, ktorej syn zomrel na nádor na mozgu súvisiaci s mobilným telefónom.

Žaloba CHD bola podaná na americký odvolací súd pre deviaty obvod. Bola však postúpená na americký odvolací súd pre obvod DC, kde sa k nej pripojila podobná žaloba, ktorú podali Environmental Health Trust a Consumers pre bezpečné mobilné telefóny. Hlavný brífing a stručný opis odpovede predložili spoločne všetci predkladatelia petície.

Zdroj: childrenshealthdefense.org



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie