Zakázal alebo nezakázal Putin 5G v Rusku?

19.08.2023 Autor: PBP 5G sieť

Akosi sa rozšírili po internete články tvrdiace, že Putin zakázal 5G v Rusku. Z jedného podobného článku vyberáme:

V polovici júla sa ruský prezident stretol s mnohými vedúcimi pracovníkmi v oblasti telekomunikácií a odborníkmi v oblasti zdravotníctva, aby prediskutovali nebezpečenstvá spojené so šírením technológie 5G. Informoval ich, že má v úmysle presadiť moratórium na výskum 5G a zbúrať všetky veže v Ruskej federácii.

Informácie v tomto článku máme vďaka agentovi FSB Andrejovi Zakharovovi, ktorý v roku 2022 poskytol Real Raw News skutočné dôvody špeciálnej operácie Vladimíra Putina na Ukrajine – zbaviť východnú Európu zahraničných biolaboratórií, pedofilných kruhov a laboratórií adrenochrómu.

https://realrawnews.com/2023/08/putin-bans-5g-across-russia-destroys-all-towers/

Aké sú zdroje tohto článku?

Správne, žiadne. V článku nenájdete žiadne odkazy na oficiálne zdroje, žiadny odkaz potvrdzujúci výroky a tvrdenia. Informácia na záver o tajnom agentovi je neoveriteľná a teda celý článok je v polohe viery.

Ako je to v skutočnosti?

Rusko si buduje svoju vlastnú 5G sieť. Ruská spoločnosť pre satelitnú komunikáciu (RSCC) a Skolkovský inštitút vedy a techniky (Skoltech) otestovali súkromnú sieť 5G, ktorá beží na softvéri z miestnych zdrojov a je pripojená ku geostacionárnemu komunikačnému satelitu.

Generálny riaditeľ RSCC Alexej Volin hovorí, že cieľom spolupráce so Skoltechom je vytvárať riešenia zabezpečujúce technologickú suverenitu Ruska v oblasti integrácie technológie 5G/6G a satelitnej telekomunikácie na báze lokálne vyrábaných hardvérových a softvérových systémov a aplikácií.

Spoločnosť Russian Satellite Communication Company (RSCC) sa môže pochváliť najväčšou satelitnou konšteláciou v Rusku, ktorá pokrýva obežnú dráhu od 14°W do 140°E a poskytuje celosvetové pokrytie, ktoré zahŕňa celé územie Ruska a SNŠ, Európy, Stredného východu, Afrika, Ázia a Tichomorie, Amerika a Austrália.

https://www.skoltech.ru/en/2022/11/skoltech-has-made-the-first-step-toward-a-domestic-hybrid-5g-network/

Ruské ministerstvo digitálnych technológií plánuje pilotné spustenie 5G s miestnymi základňovými stanicami v roku 2025

Ruské ministerstvo digitálneho rozvoja má v úmysle vykonať pilotné testy komunikačných sietí 5G pomocou ruských základňových staníc.

"Očakávame, že pilotný test začne v roku 2025 v mestách s viac ako miliónom ľudí," povedal minister digitálneho rozvoja Maksut Shadajev."

V januári 2023 ruskí telekomunikační operátori uzavreli forwardové zmluvy s ruskými výrobcami základňových staníc pre komunikačné siete za viac ako 100 miliárd rubľov (1,32 miliardy USD). Celkový objem dodávok do roku 2030 bude zahŕňať približne 75 000 základňových staníc a od roku 2028 budú musieť operátori nakupovať iba domáce základňové stanice. V súčasnosti boli 5G zóny spustené v experimentálnom režime vo viacerých ruských regiónoch.

https://tass.com/russia/1584229

Stratégia rozvoja telekomunikačného priemyslu

Dopyt po telekomunikačných službách neustále pribúda, keďže sa stali súčasťou každodenného života rovnako ako elektrina, kúrenie a teplá voda. 75% rusov vo veku 18 rokov a starší denne využívajú mobilný internet a doma Wi-Fi.

Počas svojho prejavu na Medzinárodnom ekonomickom fóre v St Petersburgu prezident Putin stanovil jasný cieľ: zvýšiť podiel domácností so širokopásmovým prístupom na internet na 97% do roku 2030. Aktuálne číslo je 86%.

http://government.ru/en/news/48806/

Na záver

Rusko má stále sto-krát bezpečnejšie limity ako Slovensko. Sú založené na predchádzajúcich netepelných výskumoch a národné plány spred dvoch rokov ukázali, že sa vo svojich národných akčných plánoch silne zameriavajú na ochranu zdravia detí pred vystavením účinkom žiarenia a digitálnymi závislosťami.

https://www.scribd.com/document/182641315/RNCNIRP-Russia-Wi-Fi-Regulation-19-06-12-pdf#

Hoci Rusi boli schopní urobiť bezpečný prístup po celé desaťročia rokov, žiadna krajina nie je oslobodená od tlaku priemyselnej lobby.



Mohlo by vás tiež zaujímať
Najčítanejšie